Атрактивна коуъркинг зона в центъра на София
2 януари 2024

Атрактивна коуъркинг зона в центъра на София

Великолепно арт пространство отвори врати
Проф. Стойков: „Това е изключителен шанс за креативен дух, презентация на авангардни идеи и творческа колаборация!“

Първото артистично коуъркинг пространство в България – Conets, отвори врати. Мястото, обединяващо модата, дизайна и специалните събития, се намира в самия център на София – на ул. „Христо Белчев“ 17. Впечатляващата зона цели да изгради общност, в която български иновативни артисти да могат да работят съвместно и да създават съвременни културни продукти.
По време на официалното откриване основателите на Conets Кристина Атанасова и Николай Божилов разказаха за историята и бъдещето на пространството. В рамките на няколко часа гостите проследиха как коуъркинг пространството се трансформира в събитиен център, където може да се обменят идеи, опит и да се споделят приятни емоции. По време на откриването първите участници в Conets подготвиха концептуални обекти и дизайни в естетиката на събитието. Камелия Христова – бранд „Ckyka“, подготви инсталация с огледало и конец, а Николета Бинева създаде специален дизайн – Black flower dress, за пърформанс на изпълнителката Рейчъл Роу. Вечерта премина под слогана “Be part of the start” – препратка към идеята, че функцията на Conets е да привлича творци и ценители, давайки платформа за изява на български автори със стойностни и интригуващи арт проекти.
В свое специално послание до създателите на артистичното коуъркинг пространство Conets председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков подчерта: „Адмирирам усилията на Николай Божилов и Кристина Атанасова да отправят прекрасно предизвикателство към българската артистична общност – в частност към модните творци, тъй като това пространство е изключителен шанс за формиране на креативен дух, публични презентации на авангардни идеи и творческа колаборация. Желая им пълен триумф в реализирането на този толкова навременен и благороден замисъл!“.
Събитието уважиха известни фотографи, стилисти, художници, гримьори и хора от бизнес средите и медиите, а сред специалните гости бяха Мила Роберт, Прея, Ивелина Чоева, шеф Таралежков, популярни инфлуенсъри и топ модели.