Българската мода подпомага инициативата на президента „Подкрепи една мечта“
27 май 2024

Българската мода подпомага инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

* Българските дизайнери, стилисти и предприемачи показват благородство и добродетелност

Благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на президента на Република България Румен Радев отново бе подпомогната от Академията за мода. Бални рокли и абитуриентски костюми получиха девойки и младежи в неравностойно положение. В партньорство с Академията за мода кампанията подкрепиха модните къщи Alegra (дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева), Andrews, Paloma Fashion (дизайнер Поля Кинова), Blink by Radi Lazarova (дизайнер Радослава Лазарова), Agressia, Axel Hardy (дизайнер Аксел Харди), Romantika Fashion (дизайнери София Борисова и Доротея Борисова) и Karpov (дизайнер Соня Карпов). За поредна година и екипът на авторитетната козметична компания Christian of Roma (собственик Елена Кристиано) се включва напълно благотворително в инициативата, като осигурява прически, грим и персонални комплименти на абитуриентите.

Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, сподели: „Изключително съм удовлетворен от съпричастността на българската модна и бюти индустрия към президентската мисия „Подкрепи една мечта“. Респект и адмирации за българските дизайнери, модни предприемачи и индустриалци, които показват добродетелност и благородство. Децата на България заслужават това!“.

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдaт домакини на традиционния абитуриентски бал на млади хора в неравностойно положение. Празничната вечеря с артистична програма ще се състои на 30 май 2024 г. в резиденция „Бояна“ и по добра традиция ще бъде наситена с много настроение, блясък и красота. Освен, че зрелостниците от випуск 2024 ще имат своята вълнуваща и паметна бална вечер, благодарение на даренията в рамките на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“, те ще получат и еднократна финансова помощ, съгласно критериите, посочени в сайта: https://www.president.bg/cat28/Podkrepi-edna-mechta/.