Концерт на DSL*Dire Straits Legacy в България
7 март 2024

Концерт на DSL*Dire Straits Legacy в България

* Любимата група на много поколения ще пее у нас

Изминаха доста години от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър у нас (2008 и 2013 г., организирани от SME), но на 11 март 2024 г. всички фенове на Dire Straits ще могат да чуят отново любимите си песни.

Проектът DSL*Dire Straits Legacy се ражда от любов и уважение към музиката на незабравимата група още през 2013 г., като събира оригинални музиканти от различни фази в кариерите им. „Мотор“ и идеолог е оригиналният кийбордист и най-близък музикален партньор на Нопфлър – Алън Кларк.

„Марк отдавна си тръгна и е фокусиран върху соловите си албуми, ние разбираме и уважаваме това. Но се оказа, че безбройни фенове по целия свят искат да чуят отново тези песни…“, споделя Кларк.

Успехът на проекта достига до такива мащаби, че DSL не спират да обикалят света – Северна и Южна Америка, Великобритания и цяла Европа. Имат над 60 концерта годишно и ето, че ще посетят България.

В сегашния състав на „супергрупата“ освен Алън Кларк, личат имената на великия басист и продуцент Тревър Хорн (Buggles, Yes), ветераните от Dire Straits Дани Къмингс (барабани), Фил Палмър и Джак Сони (китари), както и може би най-прочутия британски саксофонист Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър, Роджър Уотърс, Ерик Клептън и цяла плеяда рок суперзвезди). Включени са и трима италиански музиканти, сред които е Марко Кавилия, който изнася соловокалите точно в специфичния, леко меланхоличен стил на Марк Нопфлър.

Шоуто е фокусирано върху шест платинени албума от каталога на Dire Straits и включва, разбира се, всички класически хитове като Money for Nothing, Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, Brothers in Arms, Tunnel of Love, Private Investigations и други. Обичайно за музиканти на толкова високо ниво, ще има интересни концертни интерпретации и много изненади.

Концертът ще се състои на 11 март 2024 г. в Зала 1 на НДК от 20:00 ч. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), касата на Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.