Lavazza отбелязва тринадесета годишнина на Уимбълдън
10 юли 2023

Lavazza отбелязва тринадесета годишнина на Уимбълдън

* Lavazza празнува продължаващото си партньорство с Уимбълдън като официално кафе на Шампионата и потвърждава отдадеността на марката към спорта и британския пазар

Водещата глобална италианска компания за кафе Lavazza се завръща на тазгодишния турнир от Големия шлем като официално кафе на Шампионата на Уимбълдън. Дългогодишното партньорство на Lavazza с Уимбълдън показва отдадеността на Групата да предлага първокласно и автентично кафе изживяване на феновете на тениса.

Шампионатът продължава от понеделник, 3 юли, до 16 юли 2023 г. По време на двуседмичния турнир Lavazza ще сервира перфектната чаша кафе на феновете на тениса, където и да се намират – на емблематичния централен корт на Уимбълдън или в уюта на собствения си дом.

„Партньорството ни с Уимбълдън е от тринадесет години и постоянно се задълбочава, докато продължаваме да споделяме качествено, автентично италианско кафе с всички любители на тениса и играчи от световна класа и на тазгодишното първенство.“ каза новият председател на Групата Джузепе Лаваца – „Партньорството на Lavazza с All England Lawn Tennis Club е свидетелство за непоколебимия ангажимент на Lavazza да подкрепя спорта в Обединеното кралство. Тенисът е в основата на семейството на Lavazza и ние сме щастливи да продължим да празнуваме отличния тенис на световната сцена на Уимбълдън.“

Страстта на Lavazza към тениса, която започна от Уимбълдън, изгради непоклатима връзка между марката и спорта от 2011 г. насам. През това време Lavazza сервира десет милиона чаши еспресо на фенове от цял свят. За тълпите, които обичат тениса, както на престижните терени на Уимбълдън, така и извън тях, на опашката, където зрителите с нетърпение очакват да влязат, кафе Lavazza ще бъде сервирано в различни класически и ексклузивни варианти.

В рамките на двуседмичния турнир, Lavazza ще предложи разнообразни видове автентично италианско кафе в повече от 70 точки: от деликатни, плодови и флорални аромати до богат, интензивен и плътен вкус. По време на турнира посетителите на Уимбълдън могат да опитат La Reserva de Tierra Colombia, бленд, синоним на съвършенство и устойчивост. Уникалната смес е създадена от кафе, доставено от общности, които участват в проектите за социална отговорност на фондация Lavazza, която подкрепя повече от 100 фермерски семейства за възстановяване на кафеени плантации.

Феновете на кафето и тениса могат да се насладят на перфектната чаша, като знаят, че устойчивостта винаги е била в основата на дългосрочната бизнес стратегия на Lavazza. Последните екологични и социални резултати от Доклада за устойчивост за 2022 г. включват:

  • За 98% от кафето, произведено от Групата, се използва възобновяема енергия;
  • 25 милиона евро са инвестирани по пътната карта за устойчиво опаковане до 2022 г.;
  • 66% от опаковките, използвани от цялото продуктово портфолио на Групата, вече могат да се рециклират, като целта е 100% до 2025 г. в съответствие с нашата Пътна карта за устойчиво опаковане;
  • Над 89% от отпадъците, генерирани от производствените предприятия, се оползотворяват и рециклират;
  • 97% от растителните отпадъци от преработката на кафе в италианските заводи се превръщат в торове.

За тези, които не могат да посетят турнира тази година, Lavazza предлага изживяване на Уимбълдън в сърцето на централен Лондон, точно до Риджънт Стрийт. През септември 2021 г. Lavazza отвори първия магазин извън родината си Италия, който отразява ангажимента на компанията да инвестира на пазара в Обединеното кралство. Тази година представителния магазин получи истинска промяна на Уимбълдън. „Облечен“ в прочутото лилаво и зелено облекло на Уимбълдън, предната част на магазина е украсена с привличаща вниманието витрина с по-големи от реалните тенис топки, преобразяващи стената в изключителен дисплей, който превръща “Casa Lavazza” в “Casa Wimbledon” за двете седмици на турнира. От специален следобеден чай на тема Уимбълдън, с апетитен аромат от малини и сметана, до грабващата окото шоколадова топка за тенис: магазинът на Lavazza ще сервира вдъхновени от Италия лакомства на феновете на тениса в централен Лондон по време на турнира на Уимбълдън.

Отдадеността на Групата към света на професионалния тенис е непоколебима както за ключови събития от световна класа, така и за играчите. От 2019 г. Lavazza подкрепя изгряващата звезда Яник Синер. Сега класиран като №8 в света от Асоциация на професионалистите по тенис, италианският тенисист Яник стана най-младият носител на титла на ATP от 2008 г. насам, като спечели 2020 Sofia Open.

В глобална план, Lavazza продължава текущите си партньорства с Roland-Garros и US Open до 2025 г., докато остава платинен партньор на Nitto ATP Finals 2021-2025, проведен в Торино.