Младата звезда MIRAIN представи дебютния си албум
6 юни 2024

Младата звезда MIRAIN представи дебютния си албум

* Мария Илиева: „MIRAIN е истинско попадения, гордея се с нея!”

Само ден след като спечели награда за дебют и наградата на публиката в конкурса на БНР за нова българска музика, талантливата MIRAIN представи дебютния си албум“Clear”. Музикалното събитие се проведе в Sofia Live Club под формата на концерт с впечатляваща програма, а колеги и популярни личности от различни сфери уважиха младата певица, която е добре позната на публиката от последния сезон на хитовото предаване „Гласът на България“.

В шоуто на сцената специално участие имаха трима забележителни артисти: популярният млад китарист със собствен стил и стабилен бекграунд – Илин Папазян – Ниньо, Иво Александров (Freakcello) – виртуоз в размахването на лъка и завършилият бостънската консерватория Любо Цанев – един от най-талантливите и открояващи се пианисти у нас. Специално изработената мултимедия от визуалните артисти Те27formers допълни цялостно шоуто. Водеща на бляскавия ивент бе харизматичната Гери Дончева Янков – PR мениджър, TV & сценичен водещ.

По време на представянето на албума не липсваха и емоционални моменти: сълзи от очите на MIRAIN тръгнаха точно преди представянето на песента “Heaven”, която е посветена на семеен приятел. След това пък публиката избухваше в радостни аплаузи – на акустичните версии на някои от парчетата, както и на майсторството на инструменталистите на сцената.

Поп кралицата Мария Илиева, която бе ментор на младата певица в „Гласът на България“, присъства на концерта в завидна форма и не скри симпатиите към дарбата на фаворитката си. Също така заяви, че уникален глас като този на MIRAIN е истинска надежда, че българската музика е в добри ръце. Тя получи подарък от MIRAIN – първият компактдиск с албума “Clear” с лично послание. Винилови плочи се очаква да излязат за началото на концертния сезон – през месец септември – и могат да бъдат заявени в социалните канали на MIRAIN.  

Младата певица се занимава професионално с музика от 4-годишна и не е изненада за никого, че тя е автор както на мелодиите, така и на текстовете на песните в албума със свежото заглавие “Clear”. Аранжиментите са дело на Иван Шопов – музикант, художник, продуцент, композитор, естет и новатор. Той е музикален продуцент на албума и беше съществена част от сценичната програма. Албумът вече се стриймва в световни платформи като Amazon Music, Apple Music, Spotify, Tidal, Deezer, YouTube Music и др. и се радва на международен интерес.

Необикновеното звучене на гласа на MIRAIN в комбинация с нестандартната музика, в която са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове, грабва и сякаш „понася“ слушателите в пролетна гора със самодиви. Колеги на MIRAIN от Италия, където тя прекарва немалко време в близкото минало, за да музицира, гледаха концерта онлайн live, и се радват на нейния успех. Албумът е истинска светлина за младата изпълнителка и поставя начало на нов етап в живота й и в нейната кариера. Посланията, които тя отправя чрез творчеството си са повече от мотивиращи: Човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява; От всяка ситуация има изход; Всичките ни лимити са там, където ние ги поставяме.

Освен гласовита младата дама е и много красива, което прави впечатление на модните експерти. Дизайнерът на годината Стоян Радичев се беше погрижил за фантастичния имидж на певицата с две рокли уникати в изискан стил – едната с над 30.000 кристали, а другата – с „изчистена“ монохромна визия и десетки бели перли по шията, деколтето и гърба. Певицата и преподавател в Консерваторията Мина Сучева не скри възхищението си към таланта на MIRAIN. От първи ред концерта изгледаха и популярни лица от последния сезон на „Гласът на България“: Димитрина Германова, която за малко да грабне титлата на финала на шоуто, Валерия Войкова, Елена Попова, Никола Янакиев и Калоян Паунов. Премиерата на албума “Clear” беше уважена от ярки представители на обществения живот, културата, модата, музикалните и арт среди, а също и бизнеса, сред които Едита и Павел Цветкови с техни гости от Словения, Деян Иванов и други.