Ново артистично пространство в центъра на София
25 септември 2023

Ново артистично пространство в центъра на София

Ново коуъркинг пространство за дизайнери и творчески професии отваря врати на ул. „Христо Белчев“ 17. Co-nets обединява споделено работно пространство, място за базари, ревюта, шоурум и творчески работилници. Разположено е в артистична къща, а основната цел е да се обединят, да творят и да обменят опит креативни хора. Пространството е оборудвано с шевни машини, плотове за кроене, щендери, кът за фото и видеозаснемане.
Творците, които открият новото си работно място на „Христо Белчев“ 17, ще имат възможността да организират и авторски workshop, в който да предават знанията си по плетене, багрене, стайлинг, тъкане, изработка на бижута, грим и други творчески дейности.
На същото място можете да се докоснете до света на модния дизайн с базовите курсове и мастър класове на дизайнера Николай Божилов. Обученията запознават с работата на модния дизайнер – от вдъхновението до направата на колекцията, от изработването на кройка до ушиването на рокля. Вълнуващото модно приключение може да продължи и с изработването на още видове облекла. За най-амбициозните участници, които искат да завършат пътуването в света на модата с готова колекция, е мастър класът, в който младите дизайнери представят творенията си с ревю и фотосесия.
Хоби работилниците са място, където всеки може да намери своето творческо призвание и да създава сам дрехите си, изработвайки кройки и основни видове облекла. Всеки си тръгва с познания и готови дизайни, които може да претвори отново от различни материали. Обръща се внимание на устойчивостта при изработката на дрехи с концепции, като zero waste и отделянето на време и внимание за направата на собствени дрехи или вдъхването на живот на стари чрез upcycling.
Повече информация и запитвания: office@saetacademy.com