Reflet се вдъхновява от миналото, за да създаде бъдещето
6 ноември 2023

Reflet се вдъхновява от миналото, за да създаде бъдещето

* Дизайнер, стилист и маникюрист вдъхновени от детска рисунка

Модният бранд Reflet, с дизайнер Лиа Каменова, създаде артистична фотосесия с три визии в колаборация със стилист Весела Николова и маникюрист Божидара Пелова от фризьорски салон „Ренесанс“.
Съвместното творчество е вдъхновено от чистотата и вибрацията на една детска рисунка, която е и въплътена в десена на самия текстил. Рисунката е на 6-годишната Гергана Андонова, участник в „Ателие Reflet“ и е изобразена върху панталон с висока талия и корсет с артистични цветове. Образите пренасят в детството на 90-те години на миналия век и с лекота ни връщат в миналото. Инспирацията на визията на косата на модела Никол Орозова – лице на Reflet за 2023 година, е именно оттам – невинността на детството, примесена с бунта на младежта. В маникюра се откриват ярки геометрични фигури и цветовете от тоалета, които перфектно допълват визията и пренасят в една абстрактна приказка.
Следващата визия е препратка към 80-те години и тук се усеща женственост, футуристичност, поп арт и диско нотки. Текстурата в косата е с меки и овални форми и много въздушност, които кореспондират идеално с визията, а сребристият цвят и аутфитът допълват това усещане и напомнят отчасти и на бъдещето.
В третата визия се забелязва и емблематичната рокля от Reflet, част от колекция Always in a good mood, вдъхновена от жената бунтар и вдъхновител, която е запазила детското в себе си, в екстравагантен нюанс. Лиа Каменова е създала една нова сатенена визия за най-важния ден, наречена „сватбата на едно пораснало момиче“.
„Това беше едно невероятно изживяване за всички нас. Едно дете с чистота и фантазия в своята рисунка събра тази група артисти, за да създадем история. То успя да ни докосне точно по детски и да събуди детето във всеки един от нас“, отбелязва дизайнерката на модния бранд Reflet Лиа Каменова.