SECRET FASHION SHOW- социален проект на IFC в подкрепа на младите дизайнери
11 юли 2023

SECRET FASHION SHOW- социален проект на IFC в подкрепа на младите дизайнери

На 11.07.2023 г. г-жа Мила Захариева, президент на International Fashion Connection, обяви старта на поредица от SECRET FASHION SHOW of IFC („Тайните събития на IFC“) – социален проект на International Fashion Connection – www.interfashionconnect.com.
Целта и мисията на организаторите е подкрепа на младите дизайнери, развиващи творческите си идеи в България, защото те имат нужда точно от това, да бъдат забелязани, да бъдат подкрепени и да бъдат представени както в България, така и на международната сцена. Всеки месец предстоят модни вечери SECRET FASHION SHOW of IFC, където студенти-дизайнери и български брандове ще представят своите колекции по изненадващ начин и всеки път на различна локация, която ще бъде в тайна до последно. Студентите и учениците с проявен интерес ще получават свободен достъп до събитията, а бизнесът ще ги подкрепя.
Доц. Кристина Савова, ръководител на департамента по „Дизайн” към Нов български университет, приветства старта на поредицата от предстоящи събития и благодари на организаторите и на студентите за усилията и творчеството, което полагат, за да сбъдват мечтите си.
Специален гост на събитието беше Николай Божилов – българският дизайнер от световна величина, носител на редица награди и множество постижения в сферата на модата. Преподавател в Националната художествена академия, от която имаше представили се дизайнери.
На тази специална вечер бяха представени колекциите на студенти, подкрепени от International Fashion Connection и спечелили участие да заминат за Седмицата на модата на 19.07.2023 г. в гр. Сибиу, Румъния, за изява във Feerik Fashion Week, най-големия фешън уик на Балканите.
Наградата спечели Анна Хаджиева, студентка в 4-ти курс в специалност „Дизайн на облеклото” в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в гр. Пловдив, която представи колекцията „Някъде високо в планината”.
На събитието дефилира колекцията ORIGIN на дизайнерката Теодора Чифутис завършила бакалавърската си степен в Националната художествена академия със специалност „Мода”, а в момента учи магистърска степен – специалност „Фотография“ в Художествената академия
Виктор Спасов бе представен с впечатляваща авторска колекция с модерен привкус на име Individualistic на неговия моден бранд Atelier VERÈDIA („Ателие Вередия“), основан от Виктор през 2022 г.
Кулминация на вечерта бе представянето на Fashion x NBU – университетски моден лейбъл на Нов български университет с колекцията Ex Voto .
Истински фурор създаде представянето на колекцията Recycle/Upcycle, създадена от студенти – втори курс на бакалавърската програма „Мода” в Нов български университет, като част от една от техните семестриални задачи. Студентите, работили върху нея са Нора Гоцева, Виктор Спасов, Мария Бонева и Нелина Стойчева.
Партньорите на събитието бяха: Столична Община, Нов български университет, Business Lady Club, Singer-Bulgaria, Лидер.бг, Хайлайф, Мис България, BTC textil group, DVISIO, Red Bull, VideoTours, AdventourWorld, Vip catering, с благодарност към аранжировката на SVATBENOCAFE, озвучаване и светлинни ефекти – STAGE PRO, Yordany – дигитална маркетингова агенция и единствената модна телевизия на България – CODE FASHION, която ще отразява събитията на International Fashion Connection в подкрепа на българските дизайнери и в следващите мероприятия.
Сред моделите, подкрепили социалния проект, бяха Александра Кръстева – Мис България 2022 година и Ева Захариева – Мис Велико Търново 2023 година.

Водещ на събитието: Ипек Бюлентова
Хореограф на събитието: Виктор Спасов
Грим: Блага Димитрова

Последвайте организаторите и партньорите им в социалните мрежи, за да сте информирани и очаквайте информация за следващото SECRET FASHION SHOW.

Социални мрежи на организаторите:
FB: IFC – International Fashion Connection
FB group: International Fashion Connection – Academy
Instagram: interfashionconnect

Заповядайте на следващите мероприятия на социалния проект SECRET FASHION SHOW of IFC, за да се насладим на младите български творци и да подкрепим заедно дизайнерите!