Sofia Fashion Week 2023: Впечатляваща модна програма и предстоящи красиви преживявания
27 септември 2023

Sofia Fashion Week 2023: Впечатляваща модна програма и предстоящи красиви преживявания

Sofia Fashion Week тази година ще се проведе от 27 до 29 септември в зала Sofia Grand на хотел „Маринела“. В лобито на зала Sofia Grand ще бъде създаден специален fashion street с PopUp Stores, където част от дизайнерите и брандовете ще представят своите марки.
Първата вечер е посветена на родни брандове и дизайнери. 10 български марки ще представят своите колекции за актуалния сезон есен-зима 23/24. На сцената ще видим носителката на „Златна игла“ в категория „Най-добър млад дизайнер“ Пламена Мишева, дизайнер на Papena, новия бранд на Мис България Наталия Гуркова Queen by NG, който ще дебютира на Sofia Fashion Week, Гергана Петрова и Vanitta, Боряна Колева и BK Fashion Atelier, българския бранд Pause Jeans, Милена Петрова и Wolf Walley, LUIZA, Benmodel, българските очила KWIAT и Стефани Каменова. За музикалната програма ще се погрижи Зорница Славова, а Елица Стойчева и Златина Иванова ще бъдат водещи.
Втората вечер е посветена на официалната и сватбената мода. 11 бранда и дизайнери ще представят своите ексклузивни колекции за булки, абитуриенти и червен килим. Сред тях ще бъдат носителите на „Златна игла“ Стоян Радичев, София Борисова (Romantika Fashion), Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева (Alegra), Радослава Лазарова (Blink), Мария Радославова (MIA Touchè). Участие ще вземат и други модни брандове като Princess Fashion Studio, Radapola, Bold Atelier, Velvet Angel, Desire Mark и Ivette Bianchi. Водещите на вечерта ще бъдат Боряна Баташова и Теодор Тодоров, а на сцената ще пее Donna.
Есенното издание на Sofia Fashion Week ще завърши бляскаво с произведения на световни брандове и дизайнери. Вечерта ще бъде открита от Huawei с най-новия Watch G 4 в колаборация с Global Brands. Мода за деца ще бъде представена от Bapa Kids, селекция от популярни световни брандове ще представят от Bridal Fashion, Carducci ще покаже колекция за господата, а Nina Naustdal ще се завърне на българска сцена след кратко отсъствие. Junus Coban ще предложат мода за смели дами и господа, а вечерта ще завърши с ексклузивна колаборация между хранителните добавки Diblong и колекция бельо от Black Vanilla. Venzy ще се погрижи за музикалната част на вечерта, а водещи ще бъдат Божидара Пенчева, която ще бъде облечена в тоалет на модния бранд „Алегра“, и Емил Кирилов.
По време на специалната пресконференция за предстоящото събитие проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, поздрави организаторите и участниците в Sofia Fashion Week, изтъквайки изключителната роля на Мария Бонева и нейния екип (в колаборация с г-жа Арабаджиева и хотел „Маринела“) за открояване на постиженията на българския моден дизайн и родната модна индустрия. Проф. Стойков изтъкна значението на корпоративната социална отговорност на Sofia Fashion Week, особено по отношение на студентите по мода и възможността те да представят своите произведения на тази престижна сцена. Той изрази надежда, че тази хубава и полезна традиция ще бъде продължена и пожела пълен успех на мащабния моден форум.