Бляскаво шоу на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2024
29 март 2024

Бляскаво шоу на втората вечер на Sofia Fashion Week SS 2024

Седмицата на модата в София започна с ексклузивно ревю на Venetta Fashion House под house звуците на Djane Zlatina Dimitrova. Модната къща на Венета Шкодрова е носител на наградата Worldwide Fashion House на тазгодишните Code Fashion Awards.

След това художникът Аделина Йотова превърна изкуството и модата в изключителна дебютна колекция феерични дрехи.

Последваха 4 сборни ревюта на студенти от втори и трети курс специалност „Мода“ от Национална художествена академия. Колекции издържани в бяло, черно, сиво и компилация от цветове събраха овациите на публиката.

Сборно ревю на творци в най-новото модно коуъркинг пространство в София – Conets, създадено от Николай Божилов също представи един алтернативен поглед над съвременната мода.

Таня Хаджиева и нейният бранд The Clothes презентираха романтични визии за дамите в контрастни цветове и ефирни материи.

Дипломните колекции на бакалаври и магистри от НБУ бяха освен с интересен дизайн и нестандартно дефилиране, но и много креативни, цветни и завладяващи.

За финал на вечерта българският спортен бранд Flair представи тоалети за спортуващи двойки, а ревюто завърши с изпълнение на млади танцьори от X-Energy Crew.

Водещите на събитието Боряна Баташова и Теодор Тодоров блестяха на сцената – тя в рокля на Princess Fashion Studio, а той  в костюм на Carducci.

За музикалното оформление на вечерта се погрижи Цвети Радойчева със свои авторски песни. Тя бе облечена в бляскави тоалети от Стоян Радичев.

Камерата на Code Fashion TV срещна топмодела Виктория Джумпарова, проф. Любомир Стойков, Жени Калканджиева, Елена Кристиано и Теодор Гетов, доц. Димитър Гугутков, Борислав Сапунджиев – Урсула, Цвети Разложка, проф. Йонко Мермерски, Мила Захариева, много модни блогъри, инфлуенсъри и представители на модните и арт среди.

Генерален партньор на събитието е Japan Tobacco International.

Брандовете, които подкрепят Sofia Fashion Week SS 2024 са Maserati AutoItalia, Samsung, Bolkan Build Investment LTD, Plavai.BG, BELENE, новата премиум козметика от Age Code, Alix Avien, които ще се погрижат за грима на моделите, Christian of Roma, които ще се погрижат за прическите на моделите, премиум аромати от Al-Amar, Spetema, Katarzyna Estate, Elit, Freixenet, RedBull, White Water, KFC, които се грижат за храната на моделите през трите дни на събитието. Специални благодарности на Events Décor Diamanti, Marinela Health Club, Mon Cherí, Бонанза-Бачорски.