Впечатляващо юбилейно издание на Summer Fashion Weekend
29 август 2023

Впечатляващо юбилейно издание на Summer Fashion Weekend

* Блясък и красота завладяха „Марина Диневи“ в Свети Влас
* * Проф. Любомир Стойков: „Summer Fashion Weekend е уникален магнит за модните брандове!“

Юбилейното издание на Summer Fashion Weekend 2023 се състоя на пристанище „Марина Диневи“ в гр. Свети Влас. Водещи на събитието бяха Емил Кирилов, облечен от Maniac и Божидара Пенчева, облечена в Brilliantin, с подписа на Sherri Hill. Сред участниците в събитието бяха Албена Александрова и „Рошавата гарга“, Мария Радославова и Mia Touché, Vanitta, She’s Florence, Collection Ka Bo, Nelly Koleva, KWIAT, Мила Захариева и La Cara Mi EXCLUSIVE, Anabel Arto, Bold Atelier, DIKA, Brilliantin, MIMO, Мома Belle, Belletristic, „Кожено Царство“, HristoS, Tailor Atelier, Mikka Kosseva, Kashmir Wellness and Spa Velingrad (Антон Узунов и Antony Langountin). С атрактивно участие се открои специалният гост-модел проф. Йонко Мермерски – известен български учен и изобретател.
Първата вечер бе открита от Албена Александрова с Рошавата гарга – едно модно пътешествие с куфар, пълен с фешън находки. Мария Радославова – дизайнер на Mia Touché и носител на „Златна игла“ в категория „Аксесоари“, избяга от монохромната гама и представи атрактивна колекция от пъстри чанти. Нейното ревю бе в колаборация с очила KWIAT.
Българският бранд за слънчеви и диоптрични очила KWIAT бе заложил на атрактивни модели, които подчертават перфектно всяко лице. Модният бранд La Cara Mi EXCLUSIVE, с дизайнер Мила Захариева, президент на  IFC – International Fashion Connection, представиха COLOR ACCENT. Колекцията е вдъхновена от цветните акценти в живота, с авторски десени и класика в черно – бялата гама. Лице на COLOR ACCENT е Ева Захаериева.
Под звуците на гласа на Янка Рупкина Antony Langountin представи колекция, специално създадена за Kashmir Wellness and Spa Velingrad. Тя бе вдъхновена от кукерските костюми от цяла България.
За музикалната част на двете вечери се погрижиха Светлин Къслев и Веси Бонева, както и Яна Чакалска и Нина.
Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода и официален гост на събитието, изтъкна: „Summer Fashion Weekend е гордост не само за българската мода, не само за българския лайфстайл, но и въобще за българската визуална култура. През изминалите пет години той съумя, подобно на уникален магнит, да привлече и осигури интерес, внимание и участие на известни модни брандове – родни и чуждестранни. По случай петия рожден ден от все сърце пожелавам на Мария Бонева, на нейния прекрасен екип от Code Fashion TV, както и на техните партньори дълголетие, мъдрост и много страст, защото без страст нищо свястно не може да се направи в този живот!“.